Плевнелиев обяснил на Барозу какво става в BG

Президентът уверил, че протестите са демократични

Процесите, които се случват в България, имат демократичен характер и са в духа на европейските ценности за върховенство на закона и справедливост за гражданите.

Това увери в телефонен разговор президентът Росен Плевнелиев председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава информира шефа на ЕК за ситуацията в страната, както и за аспектите на икономическата и социалната криза, в която България се намира в момента.

Жозе Барозу посочил, че Европейската комисия следи внимателно обстановката у нас и благодари, че процесите в страната протичат по демократичен начин.

Според него кризата, в която Европа се намира вече пета година, задава дневния ред на политиците както по отношение на мерките за финансова дисциплина, така и на тези, свързани със стимулирането на икономическия растеж, покачването на доходите, повишаването на заетостта и в подкрепа на социално слабите и на хората в нужда.

На 6 март президентът Росен Плевнелиев ще направи еднодневно работно посещение в Брюксел и ще се срещне с председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу и с президента на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, допълват от "Дондуков" 1.