Шефката на ОбС награди талантливи бургазлийчета

Те получиха професионални комплекти за рисуване от Снежина Маджарова

Петокласникът Димитър Стоянов и четвъртокласничката Мона Радева, възпитаници на школите по изобразително изкуство към ОДК-Бургас, получиха специални подаръци. Те им бяха връчени от председателя на Общинския съвет Снежина Маджарова.

Талантливи бургазлийчета бяха изненадани с два професионални комплекти за рисуване.

Мона е ученичка в 4-и клас в ОУ "Пейо Яворов", а неин преподавател в ОДК-Бургас е Денислав Белчев. Димитър е 5-и клас в СОУ "Добри Чинтулов", а талантът си в школата развива при Красимир Зинин. 

Малките таланти са завоювали грамоти и награди от национални конкурси и изложби.

"Истинско удоволствие е общуването с такива будни деца. Те са амбициозни и не спират да развиват уменията си. ОДК-Бургас е място, където могат да получат професионално обучение и да развиват таланта си. Успехите за тях тепърва предстоят. Такива деца трябва да бъдат насърчавани, винаги съм готова да им помагам", сподели председателят на ОбС-Бургас Снежина Маджарова. Тя също бе изненадана с подарък – картина от децата от ОДК-Бургас.

Мона и Димитър получиха красивите комплекти за рисуване в присъствието на своите преподаватели от школата и на Николина Стоянова, помощник – директор в ОДК-Бургас. Снежина Маджарова връчи и трети професионален комплект за рисуване, който ще бъде използван за нуждите на обучаващите се деца в школата.

"Подобен жест е голяма емоция и мотивация за децата. Има голям интерес към двете школи по изобразително изкуство, през лятото също се провеждат занимания. Приемаме деца от различни възрасти, които посещават школите няколко пъти в седмицата", коментира Николина Стоянова.