Ръчно изработени мартеници красят сградата на община Созопол

Благотворителната изложба пожъна голям успех сред служителите и посетителите

Изложба с ръчно изработени мартеници краси фоайето на община Созопол. Красивите червено- бели произведения са дело на сръчните ръце на няколко всеотдайни дами от настоятелството на родителите към ОДЗ "Здравец".

”Взела две игли от Ежко, прежда от върбите взела Баба Марта тази заран. Ето ти една за здраве, ето ти една за сила. Баба Марта на децата пролет днес е подарила". С това стихче инициативните майки-майсторки на мартенички посрещат всеки, който иска да си купи бяло-червена плетка и така да помогне за обновяване на  материално-техническата база на детското заведение.

Благотворителната изложба в сградата на общината пожъна голям успех сред служителите и посетителите, които не скриват възхищението си от чудесните мартенички.

Още една изложба на мартенички привлича погледите в сградата на общината.Тя е организирана от дамите от Женско дружество „Света Марена”, което е известно със активната си благотворителна дейност.

Двете изложби не само красят сградата на общината, но и създават празничност и докосват по неповторим начин душата, там където носим онова малко, но ценно зрънце, наречено благотворителност.