Заставайте зад идеи, не зад личности, зоват на протеста

Мисия Бургас

27-02-2013, 20:31

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чудо! Крушка навъртя 600 лв. ток без дори да е включена

Протестиращи: В неделя ще сме 1 милион!

Бургазлии направиха спонтанно шествие по централната улица

Дъждът и студеното време не спря над 100 бургазлии да излязат за поредна вечер на мирен граждански протест в центъра. Малко след началото му обаче протестиращите решиха спонтанно да направят шествие по "Александровска" до сградата на EVN, където първоначално се събираха, за да изкажат недоволството си.

По време на митинга бяха избрани и бургазлиите, които евентуално ще присъстват на все още непотвърдената кръгла маса в столицата с участието на президента Росен Плевнелиев. Първоначално в медиите се разпространи информация, че срещата ще е в понедлник, а после в петък. Официално потвърждение от институциите дали изобщо ще се състои обсъждането обаче все още няма. От Бургас единодушно бе гласувано, ако се наложи, да заминат координаторът на местния инициативен комитет Михаил Неделчев и един от членовете на комитета. 

"За мен е важно вие да не заставате зад хора и личности, заставайте зад идеи. Така ще останете верни на себе си", каза Неделчев, а събралите се започнаха да викат одобрително и да надуват тромби в знак на съгласие.

20-на полицаи охраняваха протеста, до инциденти не се стигна.