Веждичката към Бойко: Успокой се, не е необходимо да умираш!

Вчера му бил на свиждане, кръвното пак било високо, виело му се свят

Министърът на културата в оставка Вежди Рашидов потвърди, че Бойко Борисов все още е в болница "Лозенец".

"Вчера отидох да му докладвам за някои неща. Възстановява се. Малко му е високо кръвното. Вчера му се виеше свят. Нормално е човек при толкова вълнения да има и своите кризи. Пък ние с премиера сме най-старите в кабинета. Нека да се успокои, не е необходимо да умира", каза Рашидов.

Министърът разказа, че решението кабинетът да подаде оставка е взето късно вечерта на 19 февруари, деня преди премиерът да отиде в Народното събрание и да каже, че ще върне мандата.

"Късно вечерта решихме екстремно да подадем оставка. Аз смятам, че този премиер беше отговорен. Едно изречение накара правителството да подаде оставка и премиерът го каза в словото си. Когато всички коментирахме, че вече има кръв българска на Орлов мост, премиерът беше човекът, който каза едно изречение.

Премиерът каза: Дошъл съм с обичта на тези хора, без значение какво се случва оттук нататък, но аз няма да сложа петно на партията си и на министрите си от българска кръв". Това беше поводът", каза Рашидов.

На срещата не са присъствали всички членове на кабинета. Имаше хора в командировка, имаше хора в Брюксел, спомни си министърът в оставка. Той разказа, че е имало варианти да се изкара мандатът, но "не с кръв".

"Много рано е да кажа дали приключвам с политиката, призна Рашидов.

"С политика не съм се занимавал. Отидох в Кърджали, за първи път от 20 години спукахме бастиона на Доган. Бях се заинатил, че този бастион може да бъде пробит от друга партия, успях да го направя, възложиха ми тази задача, за която хората смятаха, че един творец не би се справил. Амбициите ме накараха да се опитам да се справя, ще оставим времето да оцени дали съм се справил", заяви Рашидов.

"Не е мястото за един творец банката на парламента, но съм дал дума на премиера Бойко Борисов до изборите да бъда около него и каквото мога ще му помогна. Дълбоко се съмнявам, че вече ще поема толкова тежък кръст. Ако моите хора, моята гилдия настояват, тогава бих помислил. Аз много държа на моите хора, защото утре ще бъда част от тях", каза още той.

Вежди Рашидов коментира и желанието на няколко депутати от "Атака" да присъстват на правителственото заседание.

"Тук не е Аврамов дом. Започна съвсем да става анархия. Да са живи и здрави, да си седят в парламента, там им е мястото. Ние влизаме ли в тяхната стая?", каза той и се пошегува: "ще ги взема в НДК да играят".