Едва стотина се събраха на Орлов мост

Протестиращите носят знамена и плакати

Едва стотина души се събраха на Орлов мост за тазвечерния пореден протест.

Хората носят знамена и плакати.

Има засилено полицейско присъствие в района.

Вероятно като вчера те ще охраняват с плътен кордон скандиращите и няма да им позволят да блокират кръстовища по пътя им до Президенството и обратно.

С всеки изминал ден протестиращите в столицата намаляват, вероятно защото част от исканията за намаляване на цената на тока, бяха одобрени.

Други пък предстои да бъдат обсъдени утре на Обществения съвет, който ще бъде учреден от държавния глава Росен Плевнелиев.

Организаторите на протеста прочетоха тази вечер имената на личностите, включени в Обществения съвет. Сред тях са имената на Огнян Донев, КРИБ, Константин Тренчев, КТ "Подкрепа", Пламен Димитров, КНСБ, Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

Янаки Ганчев, който е координатор на протестите от Орлов мост в София, каза, че в Обществения съвет гражданското общество не е представено, защото в списъка са имената само на олигарси.

Според него участниците в него ще обслужват своите интереси и ще продължават да водят България към задънена улица.

"Орлов мост няма да допусне подмяната да замени промяната", заяви Ганчев.

На Орлов мост дойдоха и граждани, които откровено си признаха, че и те са вдигнали кръвно, когато са получили сметките си за декември и януари.

Хората се надяват да има реално намаление на цената на тока, което да се почувства от всички българи.

Той призова протестиращите да се съберат отново в неделя на Орлов мост в 10.40, за да тръгнат в 11.00 часа към Президентството. Янаки Ганчев отбеляза, че координаторите от 25-те града имат общи искания.