Разчистиха около къщата на Брендо, майката на Лара – в шок

Полицията изземва записи от охранителни камери, за да види отвличането

Приключи огледът около къщата на Брендо, откъдето сутринта трима маскирани отвлякоха 12-годишната му дъщеря Лара.

Малко преди 12:00 автомобилът, с който момичето трябваше да отиде на училище беше вдигнат с паяк на полицията.

Очаква се органите на реда да изземат записите от охранителните камери около дома на Брендо, както и записите от други камери в района, вероятно включително и от тези, около дома на Таки, който се намира на същата улица.

Към този момент е ясно, че черният джип BMW X5, в който е качено детето е с крадени номера.

По непотвърдена информация похитителите са носели със себе си автомати, но са стреляли по шофьора Борислав Цанев с пистолет "Макаров".

Пряк свидетел на случилото се е бил охранителя на къщата на Брендо.

В двора, непосредствено до страничния вход е изградена охранителна будка. Служителят на фирмата, отговаряща за сигурността на семейството на Брендо е видял как точно е похитена Лара, тъй като той я е придружил до входа и до шофьора, който е трябвало да я закара на училище.

По време на отвличането майката на Лара, Моника е била в къщата. Тази сутрин повече от час тя разговаря с разследващите. В момента за нея са грижат лекари, тъй като е в шок от случилото се.

Засега от МВР не се ангажират с официални версии за отвличането на детето, но неофициално се говори, че причината е - разчистване на сметки на пазара за дрога в страната.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен