ДПС направи Плевнелиев най-овластения човек в държавата

Ще дадем своя принос за провеждането на изборите в нормална среда, обяви Местан

ДПС ще даде своя принос за провеждане на изборите в нормална среда, обяви председателят на движението Лютви Местан, след като върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев.

"От този миг господин президент вие сте най-овластеният човек в тази държава", обърна се към държавният глава Местан. Той изрази надеждата, че с назначаването на служебното правителство обстановката в страната ще се нормализира.

Виждаме своята роля в изборния процес и ще имаме няколко безспорни ориентири за своите политически позиции и поведение, посочи Местан и ги очерта - НАТО, Европейски съюз и съхранен стабилен валутен борд до влизането на страната в Еврозоната.

"С отказа да направим опит да се състави правителство се поставя конституционна точка, която прекъсва мандата на правителството на Бойко Борисов и на изчерпалото ресурсите си 41 Народно събрание", посочи Местан и пожела успех на президента в съставянето на служебен кабинет.

"Изразяваме силното си очакване с акта на назначаването на служебния кабинет да започне нормализирането на политическия процес в страната", каза още лидерът на ДПС.