Стани част от "Включи града", изпрати твой филм

Лентите ще бъдат прожектирани в рамките на феста, а най-добрите отличени

Арт фестивалът "Включи града" дава възможност на автори на късометражни филми да покажат таланта си пред широка аудитория.

Всеки желаещ може да изпрати лентата си до 15-и март, за да бъде прожектирана по време на тридневния форум в Морското Казино. За най-добрите филми са предвидени отличия и награди. 

На мейл адреса vkluchigrada@gmail.com трябва да бъдат посочени име и контакт.

"До момента в сегмент "Кино" във фестивалната програма са се включили бургазлията Веско Чолаков (ARTCREW) с "Облаците летят на запад" и Красимир Марчев със "STATUS", съобщиха от екипа на фестивала. 

Лентата "Облаците летят над запад" впечатли Европа и Щатите през 2010 година с премиерите си на  Европейския независим филмов фестивал в Париж и на Univercity of Toronoto Film Festival в Торонто, Канада.

Има три номинации за Най-добър студентски филм, две за Най-добър късометражен, Награда на публиката, специално отличие за впечатляващи специални ефекти и е част от официалната селекция на още десетки уважавани международни филмови фестивали в САЩ и Европа. В Бургас е първото му представяне пред родна аудитория. 

"Филм без история. История без сюжет. Сюжет от безкраен сценарий. Сценарий на мисълта". така описва филма си "STATUS" създателят му Красимир Марчев. Интересното в лентата е, че всички участници са от града и лентата е изцяло заснета в Бургас. След като филмът се завъртя в онлайн пространството сега е ред да направи и премиерата си в рамките на "Включи града". 

"Кино програмата на тази година ще покаже и три от лентите на известния във филмовите среди режисьор Стилиян Иванов -"Траките", "Истината за Орфей" и "И това е България", допълниха организаторите. 

Всички събития са с вход свободен. Фестивалът е в подкрепа "Бургас 2019".