Решението на съда за сваляне на несебърския кмет било готово преди пледоариите

Окръжният съдия Иво Добрев подготвил акта още преди да чуе защитните пледоарии на адвокатите

Истинска бомба хвърли в съда един от адвокатите на сваления от поста кмет на Несебър Николай Димитров днес по време на заседанието в Апелативния съд.

Според адв. Стефан Константинов решението на първоинстанционния съд било написано още преди произнасяне на пледоариите на защитата.

Николай Димитров и арх. Валентин Димов се изправиха пред втора инстанция, за да жалят акта на окръжния съдия Иво Добрев, с който загубиха постовете си.

"Според нас първоинстанционният съд е изготвил акта преди да изслуша пледоариите на защитата. Мотивите са били написани и вкарани вътре преди съдът да ни излуша.

Няма как технологично 20 минути да се изпишат 6 страници мотиви и то със справки по делото и т.н., просто не е възможно", обяви адв. Константинов, като бе допълнен от колегата си адв. Петър Атанасов, който нарече решението на съдия Иво Добрев неоснователен и го сравни с курсова работа на студент по право, която заслужавала слаб 2. И двамата юристи се заканиха, че ще сезират ВСС.

Те пледираха кметът Димитров и гл. арх. Димов да бъдат възстановени на постовете си и посочиха, че ако това не стане загубата ще е изцяло за Несебърска община. "С този акт на първоинстанционният съд се обезглавява една община пред прага на летния сезон", заяви още а Константинов.

Решението на Апелативния съд ще стане ясно в 17 часа.