Пловдивски "лидер" на протеста на четири очи с Цецка Цачева

Мирослав Киряков попадна в меле на големия митинг на 3 март, днес той поиска да възпитава нацията

Днес парламентът отвори вратите си за протестиращите. Цецка Цачева прие десетима техни представители, сред тях бе и пловдивчанинът Мирослав Киряков от движение "Съединение".

Точно той попадна в светлините на прожектора с исканията и идеите си, които обяви пред шефа на Народното събрание.

Киряков пожела в страната да се установи система от 3 партии – лява, дясно и центристка, а всички останали да бъдат разпуснати. Той сравни тази система със Светата Троица.

"Аз съм педагог и имам компетентност, като педагог мога да участвам във възпитанието на тази нация. А възпитанието изисква преди да започнеш да градиш нещо да изкорениш порочните практики", заяви Киряков.

"Чуйтe гласа на модерна България. Ние сме представители на шестата раса. След 2000-та година всички деца, които се раждат, това са децата индиго и кристали. Аз работя с деца и моите деца ми казват това: Васил Левски иска да запазим детето в себе си, защото то е чистотa", посочи той.

На големия митинг в Пловдив на 3 март Мирослав Киряков се спречка с лидера на комунистическо движение "Че Гевара" Павел Иванов. Иванов го обвини, че иска да яхне  вълната на протестите.

"Водач на протеста няма да бъде някакъв озвучител и педагог", избухна тогава Иванов, който е един от най-активните протестиращи и всяка вечер излиза на митингите. По думите му Киряков е провокатор и се опитва да провали недоволството в Пловдив.

Разпрата доведе до сбиване, но полицията бързо реагира и успя да предотврати по-сериозни последствия от боя между двамата. По време на разпрата Иванов лисна кафе в лицето на бизнесмена, а Киряков отговори, че ще търси правата си по съдебен ред. Киряков е приближен на Петър Курдов и на Алексей Петров, научи репортер на Plovdivutre.bg.

"Опасност съм за Иванов, защото казвам истината", коментира случката Киряков. Той си обяснява постъпката на водача на комунистическото движение с това, че Павел видял как медиите искат обяснение от озвучителя. "Нищо против левите в страната. Просто това деление на сини и червени не доведе до нищо добро. Нека не допускаме повече такива грешки!", каза в заключение залятият с кафе.