Приключението "Оз: Великият и могъщият" с премиера в полунощ

Бургас Лайф

07-03-2013, 06:00

Снимка:

Форум филм България

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стани част от "Включи града", изпрати твой филм

Документална лента открива "София филм фест на брега"

Дивата Марая Кери създаде сингъл специално за филма

Фантастичното приключение "ОЗ: Великият и могъщият" ще се излъчи премиерно в полунощ днес. След дълго очакване феновете на седмото изкуство ще се потопят в магическата и невероятна история на Магьосникът от Оз. Лентата е режисирана от Сам Рейми и е изградена върху обичания герой на Л. Франк Баум.

Във фантастичната история номинираният от Академията актьор Джеймс Франко влиза в ролята на Оскар Дигс - незначителен цирков фокусник със съмнителен морал, който е запратен от прашния Канзас във вълнуващата страна Оз.

Той си мисли, че е ударил джакпота и че славата и богатството вече са му в джоба, но всичко това е преди да срещне трите вещици - Теодора (Мила Кунис), Еванора (Рейчъл Уайс) и Глинда (Мишел Уилямс), които не са убедени, че той е великият магьосник, когото всички са очаквали.

Въвлечен по неволя в епичните проблеми, пред които са изправени страната Оз и обитателите й, Оскар трябва да установи кой е добър и кой лош преди да е станало късно. Като пуска в ход своите фокуснически умения, чрез илюзия, находчивост и дори мъничко магия, Оскар се преобразява не само във великия и могъщ Магьосник от Оз, но и в по-добър човек.

Специално за лентата световноизвестната дива Марая Кери създаде песен за "Оз: Великият и могъщият". Парчето "Almost Home" е силно свързано с историята във филма, сподели Марая Кери. "Тя е заредена с положителна емоция и носи усещането за завръщането у дома при хората, които обичаш", обяснва певицата.