В петък похитителите пускат Лара, ако...

Условието им е Брендо да мълчи на делото в Италия

Ако в петък в съда в Милано соченият за международен кокаинов крал Евелин Банев-Брендо се държи така, както очакват "бизнес-партньорите му" от Европа и Латинска Америка, още на другия ден отвлечената му дъщеря може да бъде освободена, смятат запознати с разследването.

Мълчанието на Брендо пред италианските магистрати е една от водещите версии на антимафиоти за мотива на поръчителите на отвличането.

Той е подсъдим в Италия за организиране на трафик на тонове кокаин от Латинска Америка за различни страни на Стария континент. Има обвинения и за пране на десетки милиони евро, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

10-годишната Лара бе похитена пред дома си в "Бояна" в 7,30 ч във вторник. Трима маскирани и въоръжени с автомати бандити с BMW Х5 спряха след рязка маневра на столичната ул. "Пушкин" 90 и простреляха шофьора Борислав Ценов.

После грабнаха детето и офейкаха към Околовръстното. До вчера нямаше информация от семейството на Лара да е искан откуп или да са поставяни други искания за освобождаването й.

Майката на отвлеченото дете страда и чака контакт с похитителите на дъщеря си, заключена в имението си в Бояна, пише "Монитор".

Моника Добринова, която е и бивша съпруга на Евелин Банев – Брендо, се е погрижила за сигурността си, като се е обградила със здрави момчета.

Разследващи коментираха, че похищението на Лара е било много дълго и добре планирано. Те са решили да я отвлекат от пред дома й, тъй като тогава била единствено с шофьора си, а и наоколо нямало хора, които да могат да й се притекат на помощ.

По-рано похитителите най-вероятно са следили момичето и до училището й в столичния квартал "Лозенец", но са установили, че отвличането от там ще ги затрудни.

Твърди се, че в това частно училище много богаташи са записали децата си именно заради повишените мерки за сигурност.

Каква ще е развръзката на тази драма предстои да бъде разбрано, дотогава Моника ще очаква завръщането на детето си, докато самата тя е затворник в дома си.