Казват как да станем Европейска столица на културата

Опита си ще споделят експерти от полския град Вроцлав, който заслужи приза за 2016-a

Как се печели престижната титла Европейска столица на културата ще разкрият от екипа, подготвил и реализирал кандидатурата на полския град Вроцлав, който заслужи приза за 2016-а. Това ще стане по време на среща, организирана в подкрепа на "Бургас 2019" в Морското Казнино другата седмица.  

Полските експерти ще споделят опит и добри практики от подготовката и участието си в надпреварата за титлата. Представители на община Бургас ще представят ползите от спечелване на престижното звание, правилата и етапите на кандидастване, зададени от ЕК, предприетите от Бургас стъпки в тази посока и предстоящите задачи, свързани с кампанията", обясниха от местната администрация.

Очаква е Културния център да присъстват представители на бургаската културна общност, които дадоха подкрепата си за кампанията, както и преставители и експерти от останалите 12 общини, които се явяват с обща кандидатура с Бургас за приза.

Информационна среща–дискусия на тема "Как се печели титлата "Културна столица на Европа" ще се проведе в Морско казино на 12 март от 11 часа в зала "Георги Баев". Организатори са община Бургас и Полски институт в София. Повече за инициативата на: https://www.facebook.com/Burgas2019