Няма нови "Нагли", но къде е Лара?

Главният прокурор твърди, че престъпността не се е увеличила

Отвличането на детето на Евелин Банев – Брендо не поставя началото на нова вълна на отвличания в страната, категоричен бе главният прокурор Сотир Цацаров.

Той  не се съгласи и с твърденията, че след като правителството си е подало оставка, се е увеличила престъпността в страната.

"Въпросът обаче е къде е детето?", попита Обвинител №1 в държавата.

По думите му усилията на отговорните институции трябва да бъдат насочени към откриване на отвлечената Лара, а не върху мотива на отвличането.

"Не става въпрос за това дали е отвлечено детето на Брендо или на подсъдим, а това, че е отвлечено 10-годишно или 12-годишно дете. Отвлечено е по най-бруталния начин", отбеляза той и направи връзка със стрелбата пред Съдебната палата срещу Златко Баретата.

"Не казвам, че има връзка между двата случая, а че и двата са израз на брутално посегателство", коментира още Цацаров.

Главният прокурор заяви, че към момента разследващите работят по различни версии за отвличането на Лара, като има версии, изнесени в пресата, и версии, които са изнесени от защитници на Евелин Банев.

Той не отрече, че една от версиите е именно опит за посегателство срешу самия Брендо.

"Не мога да кажа, коя версия е достоверна и смятам, че в този момент да се спекулира с версии не е най-доброто, което можем да направим. Всички усилия трябва да са насочени към това да открием детето", настоя още веднъж Цацаров и отхвърли възможността за нова вълна на отвличания, както и за сформирането на група, подобна на "Наглите".

Той увери, че всеки час получава информация по разследването от МВР.