Не винаги да пиеш и пееш е добра идея

Учителката, станала известна с купонджийските си мераци, все още е безработна

Учителката Илияна Иванова, която бе изведена с белезници от час по немски език в столичното 130-о СОУ с 2,64 промила на 10 декември м.г., все още е безработна.

В злополучния понеделник малко преди коледната ваканция, когато вече всички са в празнично настроение, преподавателката влязла при петокласниците и започнала да пее хитовото парче "Gangnam Style". Директорката разбрала за инцидента на път за работа и позвънила на 112.

Странният развой на събитията не спрял дотук: за капак колега на Илияна Иванова започнал да я успокоява със стихотворения на Христо Ботев.

Десетина дни след случая, за който научи цяла България, 48-годишната жена бе приета с опасност за живота в токсикологията на "Пирогов", след като посегна на живота си с алкохол и хапчета.

"Никой нищо не направи за тази жена, а пред медиите гръмко обещаваха", коментира приятелката на Илияна - Елена Лазарова.

Тя си спомня изявленията и на директори на училища, и на председателката на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева, че ще помогнат.

Елена Лазарова е притеснена за Илияна, която вече три месеца е безработна и няма изгледи да намери работа, и за трите й деца, които все още са ученици.