"Орлов мост " – на избори

Регистрацията на партиите и движенията за вота приключва на 28 март

Групата, която е известна като "Орлов мост", ще се яви на изборите на 12 май.
Около 40 от водачите на протестите в столицата и околните градове се събраха в залата на синдикат "Подкрепа" и решиха единодушно, че трябва бързо да подготвят и координират нещата, за да могат да се класират за участие още на този парламентарен вот.

На събранието присъстваха представители на почти всички групи, движения и инициативи, които организират протестите в София през последните три седмици.
"Имаме лица, имаме някакви искания, но нямаме глава, която да мисли и да действа. Трябва да участваме в тези избори, иначе виковете на хората ще си останат на улицата", споделиха повечето от участниците.

Единодушно те гласуваха до два дни да бъде решено кога и къде да се свика общонародно събрание. На него ще бъде уточнено и по какъв начин ще се тръгне към избори. Регистрацията на партиите и движенията за вота приключва на 28 март.
"Ако видим, че много се бавим, може като царя да припознаем някоя партия, за да можем да отидем на изборите още сега, а не да чакаме пак предсрочни през есента", обясни Росен Димитров, който е на протестите от началото.

"Хората вече не знаят какво става. Цепят ни и ни делят, защото не сме единни. Да го направим и да им покажем какво можем на изборите", решиха на събранието протестиращите.
Единствено представителите на Янаки Ганчев си тръгнаха, тъй като се разсърдиха, че присъстващите отказаха да участват в Национален граждански борд, който свикват те днес в София. Те обаче също се съгласиха, че трябва да се участва в предстоящите избори.