Латиноси завлекли Лара

Отвличането – отмъщение за провалени пратки с тонове кокаин на Брендо

На четвъртия ден след похищението на дъщерята на Евелин Банев - Брендо все повече данни подкрепят предположенията, че наркокартели от Латинска Америка, най-вероятно са поръчали отвличането, съобщи БНТ.

Внимателният анализ на записите от охранителните камери дава все повече основания на разследващите да предполагат, че поне двама от похитителите са чужденци, а третият е българин или чужденец, който говори български.

В момента към тримата маскирани мъже са насочени сериозни усилия на разследването.

Версията, че с отвличането на Лара се цели мълчанието на Евелин Банев пред съда в Милано има своите основания.

Според анализатори поне две пратки от по няколко тона кокаин са провалени преди задържането на Банев през май миналата година.

Третата провалена пратка е от 50 кг дрога, заловени в Румъния. Експерти по наркотрафика твърдят, че това е достатъчно основание за наказание от латиноамериканските наркокартели.

"Ндрангета" е била получателят на тоновете кокаин, за които е отговарял Брендо и попаднали в ръцете на полицията точно преди година. Това е третата сериозна структура, която има интерес да накаже Банев, категорични са експертите.

Още миналото лято босовете на тази организация са обявили 1 милион евро за главата на Брендо, има данни, че по-късно са избрали по-тежкото наказание - отвличането на детето му.

Предположенията са дори, че поръчителите ще се свържат директно с Брендо, като му изпратят послание в арестантската килия в Милано. Майката на Лара пък продължава да очаква новини за дъщеря си в София.

"Искам да знам дали е жива и здрава. По някакъв начин да ми покажат, да се обадят или по някакъв начин да ми съобщят на моя телефон или на нейния телефон да ми кажат как е",пре сподели преди два дни Моника Добринова, майка на отвлечената Лара.

Сигурното е едно, че похитителите имат практиката да се свързват с близките на отвлечените по начин, който ще ги предпази от проследяване и разкриване.