Стани, Московски, да седне зам.-а ти Кръстев

Бившият министър категорично заяви, че наследникът му не е член на ГЕРБ

Министърът в оставка Ивайло Московски предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Кристиан Кръстев.

На церемонията Московски заяви, че е правилно решението да бъде назначен досегашният му заместник-министър Кристиан Кръстев.

"Кръстев е доказал с професионализма си, работил е достатъчно в този сектор, доказал е, че може достойно да изпълнява тази длъжност и да изгради и да продължи в приемственост стабилността и нужното доверие в системата, което е жизнено важно за продължаване на проектите и процесите, които направихме. Желая му успех и действително да не слушат всякакви политически спекулации от който и да е, а да се концентрират професионално", каза той.

Бившият министър добави, че министерството се познава добре с Кръстев и мисли, че ще намерят правилната стъпка, за да си свършат работата добре.

Той категорично заяви, че Кръстев не е член на ГЕРБ, не се води от политически пристрастия, взимайки решения, които касаят сектора.

"Сигурен съм, че професионализмът ще надделее", посочи Ивайло Московски.

Той обяви пред медиите, че няма коментар за министъра, който ще поеме функцията на електронното правителство.

"Ние никога не сме работили само по тема електронно правителство, тъй като винаги процесите, по които сме работили, са били свързани с електронно управление. Електронното правителство е малка част от електронното управление. Надявам се там също да има приемственост", завърши Ивайло Московски.