Преасфалтират "Гешов" и пак го пускат, скоро

Предстои да се строи кръстовището на две нива на бул. "България"

Строителството на кръстовището на две нива на бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" и улица "Георги Софийски" тази година ще продължи, обяви Любомир Христов, зам.-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации" на Столична община. На кръстовището ще се положи последен пласт асфалт и окончателно ще бъде пуснато в експлоатация.

През втората половина на годините ще се строи кръстовището на бул. "България" и бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" и това на "Семинарията" при бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Никола Вапцаров".

Трафикът ще бъде затруднен, затова, където е нужно, ще има цялостно затваряне, но с добра организация на движението.

Средствата за тези два обекта са осигурени от Европейска инвестиционна банка.

Довършването на пробива на бул. "Царица Йоана", който ще осигури връзката на бул. "Петър Дертлиев" и квартал Люлин с новостроящия се участък от Западната дъга на околовръстния път на София, реконструкцията на бул. "Витоша", реконструкцията на ул. "Цар Иван Асен" от Румънското посолство до бул. "Евлоги и Христо Георгиев" и реконструкция на бул. "Христо Смирненски" пък ще се поемат от бюджета на Столична община и ще се изграждат тази година.

Ремонтите на междукварталните улички ще се реализират по линия на т. нар. "текущ ремонт", средства, които са осигурени целево.

"Това са около 2 милиона лева за ремонт на тротоари. Една значителна част от средствата са предвидени за инвестиране във второстепенните улици", обясни още Любомир Христов.