Скандал! Изритаха репортери от училището с Харлем шейк-а

Зам.-директорът към учениците: Защо не взехте един пистолет и не ни натръшкахте?

Репортери бяха изгонени грубо и нагло от Хуманитарната гимназия в Пловдив, прославила се през последните дни с танца Харлем шейк.

Тази вечер 15-ина родители имаха среща с директора на школото Соня Киркова. Искането им е уволненият учител Христо Данев да бъде върнат на работа.

Пред вратата на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" охраната и господин, представил се за Митко Палаузов, прогониха журналисти, които искаха да отразят срещата. Отношението към репортерите бе грубо и безцеремонно. Мотивът – да не се стресират учениците, предаде журналист на Plovdivutre.bg.

Недоволството на родителите е върло. Те нямат против заместващия учител по английски език, но са решени да се борят до край Христо Данев да се върне при децата им.

По думите на засегната майка заместник-директорът на гимназията Желязко Събев дни след танца казал на учениците: Защо не взехте пистолет и не ни натръшкахте? Вижте какво направихте!

Баща сподели, че децата са стресирани. Водели им непрекъснато психолог.

По информация на родители в първите дни след скандала Соня Киркова отказвала среща и това ескалирало напрежението.

Министерството на образованието прави спешна проверка. Засега се смята, че директорката на хуманитарната гимназия е действала прибързано. Тя определи инициативата на учителя като "уронваща престижа на училището". Предложението й към Христо Данев било или да напусне сам, или да го уволни дисциплинарно.

Заради танца, в петък в Пловдив идва новият министър на образованието проф. Николай Милошев.