Извадиха СРС-та нарочно, оставиха Сарай сам

Адвокатът на Георги: Кажа ли за СРС-тата, влизам в затвора

Топ юристът Красимир Елдъров защитава Георги Сарай, който е обвинен в палеж на сграда на EVN.

Вчера, час и половина преди съдебното заседания, Елдъров научи, че по делото са използвани специални разузнавателни средства. Ако ви кажа какви са, ще отида в затвора, каза за Plovdivutre.bg адвокатът. По мнението му обаче СРС-тата влизат в употреба “преднамерено, за да няма гласност”. Виждате колко голям е общественият интерес, а заседанието мина при затворена врата, коментира Елдъров.

Адвокатът е озадачен и от засиленото полицейско присъствие пред съда по време на мирния протест в защита на Сарай.

Преди заседанието повече от 30 души се събраха, за да изразят подкрепа към оператора Георги, който бе и рожденик. Всеки има право да изразява съпричастност, не ми е работа да коментирам дали това ще помогне на клиента ми, каза Красимир Елдъров.

Сарай прекрачи съда с думите: "Бог да пази България!"

Смятам, че дори да е извършил палежите, наказанието, което може да получи (до 8 години лишаване от свобода), е неоправдано, имайки предвид колко убийци и крадци са на свобода, заяви негов приятел.

В България явно е дошло времето, в което само по този начин може да се обърне внимание на наболелите проблеми в обществото, обяви друг от шествието.

Пред вратите чакаха и най-близките му хора - 80-годишната му баба и майка му.

Георги Сарай остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд.

Магистратите промениха и мярката за неотклонение на Николай Славчев от парична гаранция в размер на 500 лева на домашен арест. Третият обвиняем - Румен Шекеров е на свобода срещу 1000 лв., а четвъртият - Иван Бахчевански, направил самопризнания, не е бил задържан изобщо.