Нагло! 200 лв. ток за празна къща

Тройно скочиха сметките и на родителите ми, стоят на студено, а имат 180 лв., жалва се бургазлийка

200 лв. ток за необитаемо жилище на бургаската ул. "Адам Мицкевич" получи бургазлийка от енергото.

Редовно получавам такива фактури, а реално там никой не живее постоянно. Ходя по 2-3 пъти в месеца. Не съм подавала жалба, знам че ще ме излъжат и нищо няма да направят, жалва се Снежана Камберова.

Тя се оплака, че възрастните й родители стоят на студено и се опитват максимално да пестят ток, за да изкарат месеца с мизерните си пенсии, но без значение колко се ограничават последния месец получили тройна фактура.
Обичайното потребление на пенсионерите било около 60 лв., но сметката им за миналия месец изведнъж набъбнала до 180 лв. Какви са тези такси и сметки, недоумява Камберова.
Тежко болна старица с рак на гърлото също получи "честитка" от EVN през последния месец. Дъщерята на възрастната жена разказа, че майка й е прикована към легло и по тази причина се нуждае от 24-часови грижи. За да осигури пълноценна и качествена грижа, жената я взела да я гледа в собствения си дом.
Въпреки че реално в момента в апартамента на възрастната бургазлийка никой не живее, фактурите продължават освен високите такси да съдържат и изразходвана енергия – 18 kw. Преди няколко месеца пък жилището било обитавано едва 5 дни и отново получили сметка, която според собствениците няма как да е изразходена.
"Сметките се начисляват неправомерно. Имам свидетели, че жилището е необитаемо", обясни Дияна Георгиева.