Некомпетенти, но пък активни

Протестиращите няма да идат заедно на избори, въпреки общите каузи

Представителите на партиите на протестиращите споделят общи каузи и общо начало – шествията срещу монополите. Въпреки това, те ще се явят на изборите разделени в отделни формации, признавайки липсата си на опит и компетентност, но с мотивация за промени.

Лицата на протестите очакват експерти да се произнесат по ключови казуси в предизборните им кампании.

"Когато бунтовете започнаха всички бяхме по-организирани, припомни Антон Димитров от гражданска формация "Промяна". Според него разделението не е в интерес на никого и фрагментацията трябва да спре.

"Всички партии имат различни нюанси на исканията, но едно е общото – промяната в системата", смята Йоана Иванова, кандидат-депутат от движение "Граждански контрол", описвайки разделението в силите в навечерието на предсрочните парламентарни избори.

Янаки Ганчев пък смята, че е нормално подобното разделение и в конкуренцията се ражда истината.

"Гражданското общество е дисперсия, нормално е, в конкуренцията се ражда истината.” По думите му народът се е нагледал на идоли и харизми и сега трябва да се борим с окаяното състояния на хората", каза той и обяви, че отива на изборите с движение "Орлов мост за промяна".

"Влизам в политиката с цел да финализирам моята борба, която продължава повече от 10 години. Ще създам фонд за лечение на наркозависими, тъй акто у нас повече от 300 хил души души имат този проблем, а няма кабинет с идея по темата", коментира и Желяз Турлаков, който е създател на терапевтична общност за лечение на наркозависими в с. Буново и влиза в политическия живот чрез гражданската квота на РЗС.

На въпросът дали биха излезли заедно на изборите, Йоана Иванова заяви, че ще си партнират с всеки, който иска добро и промяна.