Решено! Сменят шефовете на "Топлофикация - София"

Червени и ГЕРБери се винят взаимно, че са опоскали дружеството

Ръководството на "Топлофикация София" ще бъде сменено, а новото ще бъде избрано с конкурс, реши Столичният общински съвет и натовари шефа си Елен Герджиков да изготви доклад за промените и бъдещето на дружеството.

Дебатите в СОС бяха предизвикани от искането на БСП да бъде незабавно сменено управлението на софийската топлофикация.

"ГЕРБ и Николай Стойнев, председателят на стопанската комисия в СОС, носят отговорност за лошото състояние на "Топлофикация София", обяви левият общинар Георги Кадиев, който твърди, че над шефа на топлинния монополист е разпъван политически чадър.

На ответната атака от страна на ГЕРБ, Кадиев бе категоричен, че не носи вина за лошото състояние на "Топлофикация" като неин бивш директор.

"Аз съм бил в "Топлофикация" за 9 месеца 2009 г., сега сме 2013-а. Те какво правиха 4 години?", попита той.

Атанас Атанасов от ДСБ каза, че е наложително да се проведе конкурс, за да бъдат избрани мениджъри, професионалисти, които да управляват това дружество, а не политически назначени лица.

Общинските съветници решиха до 2 месеца председателят Елен Герджиков да внесе доклад за обявяване на публичен подбор на ново ръководство на "Топлофикация".

Кметът Йорданка Фандъкова коментира: "Това е категорично – да се заяви волята за провеждането на конкурс, да се подготвят много професионално критериите и бизнес задачите на бъдещото ръководство. Този начин идва да опровергае твърдението на някои общински съветници, които говорят за спускане на ръководители отгоре".