12 кучета от приюта търсят дом в новата кампания "Ще те обичам, само ме вземи"

В събота от 11 до 17 часа до Пантеона ще се проведе третата осиновителска акция

12 от обитателите на приюта за безстопанствени кучета край Бургас ще излязат на поредно дефиле в Морската градина с надеждата, че ще намерят топъл дом и любящ стопанин. Четитириногите ще станат част от третата осиновителска кампания "Ще те обичам, само ме вземи", в която служители на общината, доброволци и неправителствени организации обединяват сили, за да осигурят постоянно жилище и качествена грижа на бездомните животни.

Акцията ще се проведе от 11 до 17 часа в събота на обичайното място до Пантеона. 

"Всички животни са кастрирани, поставен им е чип, вътрешно и външно са обезпаразитени, с което тези, които ще ги осиновят оттук нататък не дължат никакви такси за притежание на куче, които иначе се изискват по закона за местните данъци и такси", каза за Burgasutre шефът на дирекция "Околната среда" към общината Павлин Михов.

По време на кампаниите жителите на града могат да се запознаят с попадналите в приюта кучета, да поиграят с тях и да опознаят бъдещия си питомец. Чипирането на извежданите животни пък гарантира, че инспекторите ще могат да реагират, ако осиновителят реши да изгони новия си питомец обратно на улицата.

"Има много плюсове да се вземе животно от приюта. Освен всичко останало, този тип животни са изключително предани към стопаните си", допълни Михов. 

Както Burgasutre писа изключително успешно преминаха и двете предишни кампании. През април и септември милостиви хора осигуриха дом и грижа на общо 13 любящи четириноги, които бяха показани от доброволци в акцията в Морската.

Каква е съдбата на едно от кучетата намерило дом в предната кампания виж тук