Топ студенти в оспорвана надпревара в БСУ

Ректорът проф. В.Янков раздаде над 20 приза в конкурс за научно творчество

120 възпитаници на 13 университета от България и чужбина премериха сили в оспорван конкурс за научно творчество, който се проведе в БСУ. Повече от 20 награди връчи ректорът на Бургаския свободен университет проф.

Студенти в академична надпревара представиха своите научни идеи в областта на юридическите, икономическите, хуманитарните и техническите науки представиха студенти от страната и чужбина. Бяха презентирани теми за ролята на философиите в политиката, какво е homo virtualis, какви са правните и етичните проблеми, свързани със сурогатното майчинство, как да функционира университетска виртуална банка, идеи за справяне с финансовата и икономическата криза.

Тодорка Аладжова, магистър "Връзки с обществеността в туризма"  и Константин Стамов,  магистър "Финанси" от БСУ спечелиха специалните награди на конкурса.

"Щастлив съм, че за поредна година БСУ събира най-добрите студенти от страната и чужбина", каза проф. Янков. 

Форумровежда в Бургаския свободен университет за 14 поредна година. За първа година в журито бяха включени и студенти, които в предходните години са били активни участници в научната проява. Заедно с тях Студентски съвет награди четирима студенти за креативна разработка и доблестно представяне.