8 умни идейки за отслабване с лека закуска

Виж ги тук!

Неправилната закуска е една от основните грешки. Нека да видим какво можете да ядете без да навреди на фигурата, пише zajenata.bg.

Нека започнем с това, как да направите леката закуска полезна.

Тъй като леката закуска не е основно хранене, то тогава не трябва да има много калории. Големият брой калории в закуската е стъпка към наддаването на тегло, с всички произтичащи от това последици.

Закуската трябва да бъде здравословна и да съдържа правилните хранителни вещества. По-добре, ако е здравословна храна. Не трябва да закусвате с пържени, мазни, сладки или солени храни, помислете за вредата, за която в наши дни почти всеки знае.

Добре е, ако закуската е богата на фибри и протеини.

Здравословните закуски са добри, не само защото помагат за задоволяване на глада, поддържане на тонуса и ви помагат да отслабнете. Ето някои примерни, нискокалорични, но полезни закуски.

Плодове или горски плодове. Плодовете, или горските плодове са идеални за лека закуска, защото те съдържат много витамини и минерали, включително калий и магнезий.

За най-полезни се считат плодовете със средни и ниски нива на захар (с изключение на бананите, гроздето и смокините)-портокали, грейпфрут, ябълки, круши и др.

Кефир, или кисело мляко . Една чаша кисело мляко съдържа около 100 калории и ако добавите към чашата кисело мляко филия пълнозърнест хляб, калориите на който са около 50, ще получите чудесна закуска, която няма да превишава 150 калории.
Киселото мляко напълно удовлетворява глада, но имайте предвид, че то трябва да бъде естествено, без захар, плодове и различни добавки.

Ядки и сушени плодове . Те са много полезен продукт, но е важно да се съобразите с мярката: в количеството, тъй като имат много мазнини и протеини и техният дял се измерва дори не с шепа, а с щипки – като за пръв път можете да ядете не повече от 7-10 ядки. В сушените плодове има много естествена захар, която разбира се в големи количества никак не е добре, ако искате да отслабнете.

Шейк. Тази полезна закуска може да съчетава мляко с всякакви плодове. Приготвянето на шейковете става вблендер, а процесът отнема по-малко от няколко минути. Например, разбърквате в блендера чаша обезмаслено прясно мляко, 1/2 чаша нискомаслено кисело мляко с жива бактерия, 2 супени лъжици мед, ½ банан, 1/4 чаена лъжичка канела.

Варено яйце . Много полезна и лесна закуска! Едно варено яйце съдържа само 80 калории. Яйцата са отличен източник на протеин, който позволява на тялото да се чувстват заситено и не добавя мазнини по талията, а напротив – намалява ги.

Зеленчуци. Вместо мазни и солени сандвичи, вземете с вас пресни зеленчуци, като моркови, ряпа и чери домати. Тъй като пресните зеленчуци, имат много вода и фибри, те бързо засищат.