ДПС не ламтяло да излъчва премиер, призна Местан

Думата коалиция не е мръсна и избирателят ще я реабилитира, твърди той

ДПС няма амбициите да излъчи кандидат за министър-председател, обяви Лютви Местан.

Той допълни, че заявките за премиер идват от трите политически сили, които са заявили категорично намерение да управляват сами България и то в условие на дълбока социално-икономическа и политическа криза.

Местан заяви пред TV7, че моделът на еднопартийното управление при управлението на ГЕРБ се е изродил в авторитарен модел.

"Дали следващо еднопартийно правителство ще бъде авторитарно или не, то няма как да е успешно, защото предизвикателствата, които стоят пред страната, са толкова тежки, че не са по силите на една партия, независимо колко силно тя ще се представи на изборите.

Затова твърдя, че заявките за еднопартийно управление, които чуваме от ГЕРБ, от БСП, които добиват откровено комични измерения и от страна на „България на гражданите” на Меглена Кунева, защото и тя ще управлява сама, при това вече е готова за премиер. Тук вече нещата наистина добиват комични измерения.

Аз твърдя обаче, че всички заявки за еднопартийно управление са дълбоко неискрени. Това е по-скоро панически страх от думата коалиция, която наистина се превърна едва ли не в мръсна дума. Но аз съм убеден, че избирателят ще реабилитира коалиционната форма като по-подходяща за българските условия", каза още лидерът на ДПС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен