Седмицата: За място под слънцето

Съединение на Марс и Венера в Овен. Новолуние в сряда.

Седмицата, която ни предстои, ще премине под  въздействието на две важни астрологични събития - съединението на Марс и Венера и Новолунието в сряда.

Точният съвпад на Марс и Венера беше в неделя, но тъй като това е начало на нов цикъл на две от най-важите лични планети, влиянието му ще продължи няколко дни, а ефектът месеци, дори години. Тези две планети инспирират борба на противоположности: грубостта с нежността, агресията с дружелюбието, войната с мира, ненавистта с любовта, мъжкият принцип, стремящ се да се налага и завоюва, с женския желаещ да се отдава. А в импулсивното царство на Овена те стават ярки символи на страстта и сексуалността: Марс-мъжествен войн, а Венера-фатална любовница с ярък сексуален темперамент. Ще вървим по тънък лед, тъй като енергията, на която двете планети са проводник, е нееднозначна. Тя може да породи силна привързаност към някого, която лесно може да ни подведе в желание да го подчиним на себе си с всички способи. Или без да забележим нещо нередно да ни провокира към егоистични постъпки, за да удволетворим лични потребности, упражнявайки натиск и високи изисквания към близки и любими.

В същото време, сега е моментът да изясним взаимоотношенията си, да решим сложни проблеми и да вземем кардинални решения, относно бъдещето на делови и лични партньорства. Новолунието в сряда ще изостри до крайност стари конфликти и драми и ще приложи настойчиви изисквания за тяхното разрешаване. Ако не желаете да разрушите продължително изграждани връзки, дръжте емоциите си под контрол. Ако пък се нуждаете от ярки впечатления, нови сексуални преживявания и кипящи страсти, използвайте максимално този период. Сега любовта възниква от пръв поглед и прониква у нас с всяка глътка въздух. Но внимавайте какво си пожелавате, особено ако не сте сред любителите на краткосрочните любовни авантюри. Чувствата могат да охладнеят така бързо, както са възникнали.

Интимните взаимоотношения обаче, съвсем не изчерпват сферите на проявление на Марс и Венера в Овен. Към коя група ще се причислим - на победителите или на победените? Какво ще спечелим и какво ще загубим? И с какво ще се простим завинаги? За мнозина съдбата е приготвила подаръци, но тяхното придобиване ще изисква незабавни активни действия. Овен е знакът на първичния импулс и новото начало, които ще бъдат ярко подчертани с енергията на идващото Новолуние. Той изисква борбеност и сила, а противоположностите имат много лица. През тази седмица ще разберем също с кого и какво трябва да се сражаваме в следващите месеци. Едни ще се борят с обстоятелства, други с опоненти, трети с партньори и близки. Ако се огледаме навън ще забележим, че дори тревичките се борят за място под слънцето, всяка в стремеж да израсне по-бързо и по-високо.

В деловия живот ще можем да финализираме и да извлечем конкретни ползи най-вече от възникнали в миналото начинания и проекти. Нещо като компенсация за загубите и неприятностите от последните два месеца. Приятни изненади могат да възникнат по повод връщане на стари дългове, неизплатени възнаграждения или друг вид отплата за делово сътрудничество и помощ при решаване на проблематични ситуации в миналото. Новите начинания ще трябва да планираме след сряда, а през следващата седмица ще можем да им дадем и успешен старт. Ярките инициативи ще помогнат на онези от вас, които носят стремеж към изява да се придвижат по кариерната стълбица. "Да бъда първи" е добра мотивация и за изнесените и за служителите, но само в случай, че сте наясно каква цена сте готови да платите.

След сряда, запасите от жизнена енергия ще нарастват с всеки изминал ден. Дотогава се постарайте бързичко да изтриете и последните следи от зимната апатия, за да можете с пълни гърди да вдишате от въздуха, наситен със свобода, надежда и увереност в бъдещето.