И науката доказа: Размерът има значение

Жените се оглеждат за едри мъже, с широки рамене и тесен ханш

Да размерът, действително има значение. До този извод са стигнали австралийски биолози, които дадоха своя принос в дебата, вълнуващ мъжете открай време.

Професорът по биология в Австралийския национален университет в Канбера Майкъл Джиниърс, който е един от авторите на изследването казва:

"Опитахме се да отговорим на този въпрос, подхождайки научно".

По-ранни проучвания показват, че жените предпочитат едри мъже, с широки рамене и тесен ханш. Към тези критерии австралийските учени добавят и размера на пениса.

За да стигнат до това заключение те правят проучване, като показват на голям екран пред 105 жени на възраст около 26 години 50 снимки на различни голи мъжки силуети.

Жените трябвало да направят избор анонимно, чрез натискане на бутон. Оказало се, че средното време за реакция на всяка снимка било много кратко - по-малко от 3 секунди.

Това означава според учените, че изборът е по-скоро рефлекторен, а не аналитичен.

Биолозите са на мнение, че жените в праисторически времена са използвали размера на мъжките полови органи като един от факторите за избор на по-добър потенциален партньор за създаване на поколение. Тази хипотеза обаче макар и убедителна, трудно можеше да бъде доказана. Според френската национална академия по хирургия средната дължина на мъжкия орган в състояние на покой е между 9 и 9.5 см, а при ерекция между 12.8 и 14.5 см.