Сексът за една нощ все повече неактуален, трябва и любов

Желанието за стабилна връзка надделява пред животинските пориви

През последните години не е ясно кой от двата пола е по-отворен към идеята за секс за една нощ. Смяташе се, че това е запазена територия за мъжете, но учените го опровергаха категорично.

Оказва се, че и мъже, и жени предпочитат присъствието на емоция и любов в спалнята.

87% от жените и 95% от мъжете харесват повече секса с дълготраен партньор, който обичат, отколкото честата смяна на компанията под чаршафите. Това са резултатите на изследване, проведено от известна марка за презервативи, която анкетирала 2000 представители и на двата пола над 25 години.

Доверието и обичта превръщат физическия акт в емоция, която задоволява и двата пола повече, отколкото интимните ласки с непознат.

Освен това и мъжете, и жените споделят мнението, че сексът с верен партньор е много по-горещ, отколкото с човек, с който току-що са се запознали в бара. Основният приоритет на хората между 20 и 30 години е доверието, което може да увеличи в пъти качеството на секса.

В крайна сметка желанието за стабилна връзка винаги надделява пред задоволяването на животинските пориви. Дори в случай на раздяла по-голямата част от анкетираните признават, че дълго след това си спомнят с носталгия топлотата и нежността на бившия партньор. Ако връзката е била краткотрайна и не е включва емоционално обвързване, партньорите бързо се забравят един друг.