Обучиха бургаския бизнес в данъчното облагане и трудовото право

Мисия Бургас

10-04-2013, 12:27

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас първенец с 30 европроекта

В семинара се включи и компанията Ernst & Young, която осигури лектори на международно ниво

Десетки представители на бургаския бизнес присъстваха и се обучиха на първия семинар на Ernst & Young - световен лидер в одита, данъчните и финансовите консултации, който се проведе днес в Казиното. Срещата е организирано от Бизнес инкубатор – Бургас и премина при голям интерес.

"Бургаският бизнес има необходимост от провеждането на семинари от такава величина и община Бургас ще продължава да подкрепя подобни инициативи", каза зам.-кемтът Атанаска Николова

Обучението е насочено към бизнеса в града, като бяха засегнати актуални моменти в данъчното облагане в светлината на местното законодателство и практики на Европейския съд. В семинара са представени данъчни и трудовоправни аспекти на мобилността на персонал и приоритетни промени в корпоративното и трудово право. 

"Бизнес инкубатор – Бургас и община Бургас са инициаторите и организаторите на обучението, но трябва да благодарим на Ernst & Young, за това че приеха поканата и осигуриха лектори на международно ниво", допълни Николова.

Това е поредното обучение, организирано от екипа на инкубатора, което преминава при голям интерес и с успех . През месец март беше организирана "Седмица на европейските възможности", в рамките на която над 130 представители на местния бизнес получиха качествено практически-ориентирано обучение.

Бизнес инкубатор – Бургас е съвместен проект на местната администрация и областна управа по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Основната му цел е да бъдат създадени блатоприятни условия за работа, за да бъдат преодолени трудностите и пречките за развитие на бизнеса в региона чрез предоставяне на обучения, консултации, скоро и офиси под наем на преференциални цени. Партньори могат да бъдат всички малки и средни предприятия и предприемачи с бизнес идея.