Адреналин на макс в "Бързи и яростни" 6

Премиерата на филма у нас е в края на май

Емблематичната поредица "Бързи и яростни" 6 отново събира на голям екран оригиналния каст- Вин Дизел, Пол Уокър и Мишел Родригез. Към взривоопасната комбинация се присъединява и мускулестият Дуейн "Скалата" Джонсън, за да донесе на зрителите спиращо дъха екшън изживяване. След като през 2011 година "Бързи и яростни: Удар в Рио" стана най-касовият епизод от поредицата, в новата серия екипът на продукцията вдига летвата с неочаквани обрати, зрелищни каскади, горещи сцени и изцяло звезден актьорски състав. Този път не става въпрос за обикновено състезание, а за истинска автомобилна война, в която няма нищо забранено и невъзможно.

В  това скоростно изживяване всяка следваща сцена е по-опасна и зрелищна от предишната, а случващото се е на границата между реалността и немислимото. Надпреварата вече не е само на пътя – в някои от каскадите автомобилите буквално летят след динамични превъртания, а в част от сцените се включват самолети и вертолети. На голям екран ще се появи и една от най-впечатляващите "атракции" в продукцията – танк, разполагащ с достатъчно голям капацитет, за да бъде равностоен участник в уличната надпревара. За да бъде ефективен противник в тази неравна битка, отборът на Торето (Вин Дизел) ще използва всичките си умения и ще покаже най-доброто по отношение на каскади, въоръжена борба и  физически схватки.

Торето е изправен пред ново предизвикателство, в което ще се наложи да заложи на карта всичко, което има, с една единствена цел – да събере семейството на "Бързи и яростни". След като обирът в Рио осигурява на хората му сто милиона долара, всички се пръскат по различните краища на земното кълбо. Уморени от живота си на бегълци, обаче, те са готови да се включат отново в играта и да се завърнат у дома.

Междувременно Хобс (Скалата) е по петите на мащабна организация, която извършва нелегални операции в Европа. Начело на висококвалифицирания екип е бившият военен от специалните части Оуен Шоу (Люк Еванс), а негова дясна ръка е не друг, а любимата на Торето Лети (Мишел Родригез), която всички смятат за мъртва. Единственият начин да бъде спряна криминалната групировка е престъпниците да бъдат надиграни на улично ниво, така че Хобс моли Дом да събере елитния си екип в Лондон. Заплащането? Изчистване на досиетата им, така че да могат да се завърнат отново у дома.

Редом до познатите имена  на големия екран ще застанат още няколко нови попълнения, които обещават да превърнат новото опасно изживяване в истинско киносъбитие. Любимците на феновете Джордана Брустър, Тайрийз Гибсън, Сунг Канг, Гал Гадот, Крис "Лудакрис" Бриджис и Елса Патаки са част от скоростното приключение в компанията на новодошлите смелчаци Люк Еванс ("Сблъсъкът на титаните") и Джина Каран ("Мокри поръчки"). "Бързи и яростни 6" е режисиран от Джъстин Лин, който е част от екипа на четвърти пореден филм от продукцията. Негова подкрепа са дългогодишните продуценти Нийл Х. Мориц и Вин Дизел, които с радост посрещат завръщащия се в поредицата продуцент Клейтън Таунсенд.

Бързи и яростни 6 ще тръгне премиерно по кината у нас в деня на световната си премиера – 24 май 2013 година.