Цачева обвини ДПС за пребит активист на ГЕРБ

От Движението твърдят, че причините за нападението са икономически, побойникът пък бил от БСП

Активист на ГЕРБ е бил нападнат и бит от четирима души пред очите на зам.-кмета на град Кнежа Къдрин Караджов, обяви водачът на листата на партията в плевенския регион Цецка Цачева.

Тя разказа, че Румен Драмалиев е бил съборен на земята пред дома си, а дрехите му били изпокъсани.

Пострадалият споделил на Цачева, че зам. кмета на Кнежа е наблюдавал побоя. Пострадалият мъж е животновъд, който притежава кравеферма в съседно село.

Според Цецка Цачева в нападението се съдържа политическа заплаха. Тя подчерта, че то се е случило на 21 април след предизборно посещение на екипа на ГЕРБ в ромския квартал "Вапцаров".

Предишния ден Цачева получила телефонно обаждане от водача на листата на ДПС за Плевен Митхат Метин, в което той заявил, че от ГЕРБ нямали работа в квартала, защото там били негови избиратели.

След случая е подадена жалба в полицията и е образувано бързо производство по указа за дребно хулиганство, което ще бъде гледано от съда в сряда, каза Цачева.

Тя отправи питане до Лютви Местан дали се разграничава от нападението и заяви, че областният предизборен щаб на ГЕРБ "категорично се противопоставя на разделението на хората на верска основа".

От щаба на ГЕРБ призоваха европейските наблюдатели "да видят какво се случва не само в Родопите, а и в други региони на страната".

Пред БТА Митхат Метин призна, че наистина се е обаждал на Цачева, но за да си пожелаят фейърплей и да не се злепоставят. Той потвърди случая с Драмалиев и заяви, че извършва собствена проверка.

Според него потърпевшият е нападнат от своя съдружник Станислав Петков - българин, симимпатизант на БСП, за неуредени финансови отношения от 4000 лева.

"Инцидентът не е нито на верска, нито на политическа основа. В Плевен няма нито верска нито политическа конфронтация", категоричен бе Метин.