Жена е писала SMS-ите и е прала дрехите на Лара

Проверява се и дали на детето не са давани някакви лекарства

Добре образована жена може да е член на бандата похитители, която отвлече и взе откуп за 10-годишната Лара Банева, предположиха разследващите.

Предположението се основава на съдържанието на първите няколко SMS-а, изпратени от похитителите до майката на детето Моника Добринова. Съобщенията били написани много правилно стилистично в сравнение с други случаи, при които чрез подобни кратки текстове е бил искан откуп за пленници. Подборът на думите и дължината на есемесите говорели, че е по-вероятно те да са писани от жена.

Друга следа, по която полицията работи, са дрехите на Лара. Похитителите са изпрали многократно училищната й униформа, с която тя е била облечена по време на отвличането. Като за последно дрехите са били основно почистени, преди 10-годишното дете да бъде пуснато на свобода, за да се заличат всички биологични или други следи от бандитите, които може случайно да са попаднали по тях. Въпреки това криминалисти са иззели всички възможни вещи и следи, които биха могли да помогнат за установяване на самоличността на похитителите.

Проверява се и дали на детето не са давани някакви лекарства.

Bulgariautre.bg припомня, че около 22 часа на 21 април син автомобил "Фолксваген голф" спира на бул."Братя Бъкстон" и от него слиза невредима отвлечената в началото на март Лара. Автомобилът изчезва в посока към околовръстния път на София. Детето е невредимо и вече при майка си Моника  в дома им в Бояна.