Обвиниха Златко Баретата в престъпления срещу данъчната система

Милко Милков, Иван Колев и Росен Драгнев също са с повдигнати обвинения

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления срещу данъчната система, съобщи прокуратурата.

Източването на хазната е ставало главно чрез невнасяне на данъчни задължения, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание. Щетите за държавния бюджет от престъпната дейност на групата, действала повече от година, се изчисляват на 5,5 млн. Лв.

Обвиненията са повдигнати днес на Милко Милков и Златомир Иванов - ръководители на групата, както и на Иван Колев и Росен Драгнев – участници. Трима от тях са задържани на 24 април при специализирана операция на ГДБОП.
На Милко Милков е наложена парична гаранция в размер на 50 хиляди лева. Иван Колев е задържан за 72 часа, като за него ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянен арест заради предишни осъждания. До момента обвиненията не са предявени единствено на Златомир Иванов заради влошеното му здраве, като това ще стане по преценка на наблюдаващия прокурор. На него, както и на Росен Драгнев са наложени парични гаранции.