Българомразецът Фарадж се огради с расисти

Алекс Ууд, член на партията му, осъмна с провокативни снимки

"Не съм расист", заявява смело Алекс Ууд, кандидат на британската партия за независимост (ЮКИП), ръководена от Найджъл Фарадж. Снимките обаче говорят друго,  "Дейли Мейл" публикува фотографии, на които 22-годишният кандидат за Блекмор Вейл в Сомърсет прави нацистски поздрав и стиска нож между зъбите си на фона на британския флаг. Провокативните изображения станаха повод за скандал, дни преди местните избори в четвъртък.

Снимките са придружени и от постове на Facebook страницата му, в които пише, че африканците "живеят в колиби от кал" и "се избиват взаимно".

Ууд категорично отрича да е автор на фразите. "Някой е хакнал акаунта ми и публикува тези неща от мое име", твърди той.

А какво е обяснението за снимките? Ууд твърди, че на фотографията, на която прави хитлериския поздрав, всъщност се опитва да вземе апарата от своя приятелка, след като се е опитала да го снима "как яде от дърво".

"Звучи глупаво, но е истина. Няма да кажа нищо повече от случая, докато тече разследването на полицията", допълва младежът.

Истина или измислица, расисткият скандал ще внесе смут сред редиците на партията, която и без това не се слави с особено добро име в Европа.

Самият Найджъл Фарадж нашумя покрай радикалните си позиции и изказването, че Великобритания не е готова да прибере социално слабите и неграмотните хора с престъпно минало от България и Румъния.

Това предизвика бум на недоволство у нас, а и редица дипломатически проблеми между Острова и европейските държави.

Повлияни от неговите изказвания, британците дори стигнаха дотам да изготвят подписки срещу българите.

Причините за отношението му към родната ни страна се крият в това, че по думите му България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката.

"Безотговорно и дори глупаво е от януари следващата година да отворим нашите граници за 29 милиона хора от Румъния и България", твърди месеци наред Фарадж, макар статистиките на Острова да говорят друго.