Райков погна главния секретар на МВР

Коментарите му не трябва да минават определени граници, каза премиерът

Главният секретар на МВР е представител на професионалната прослойка на МВР. Той е движен от желанието да защити своите колеги. Неговите коментари не трябва да минават определени граници, вярвам, че ще намери добрия тон, настоя министър-председателят Марин Райков.

Думите на премиера са заради изреченето пред дни от главсека на МВР становище, че не вижда проблем с подслушванията. Според него, няма как хора от МВР да подслушват за своя сметка, без това да се разчуе, защото има екип от хора, които са повече от един. По думите на Калин Георгиев от скандалите с подслушването ще спечелят само политиците "с това, че няма да има МВР. Ще трябва да го изграждат наново".

Премиерът днес обясни, че всички институции на държавата работят заедно, решени да открият истината, да идентифицират проблемите и да накажат провинилите се.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък отбеляза, че едното заключение на прокуратурата е за необходимост от образувание на наказателно производство.

"Имаме препоръка за създаване на норми за използването на специалната разузнавателна техника. До няколко дни препоръките ще станат факт. По този начин мобилната техника ще бъде разписана с написани правила. Необходими са експертни действия на прокуратурата за промени в законите", добави Цацаров.