С компромати избиратели не се печелят, отсече Райков

От политическите сили зависи да стимулират българите да гласуват, смята премиерът

На полето на компроматите не могат да бъдат спечелени българските избиратели, убеден е  служебният премиер Марин Райков.

"Потенциал да решават проблемите на страната имат политическите сили с ясна и градивна програма, а не тези, които обясняват, че другите опции са неприемливи", заяви той след заседание на МС.

Министър-председателят допълни още, че има тенденция да се прибягва към компромати и да се използва черен PR. Но заяви, че българският избирател ще накаже тези, които разчитат на компроматите.

Марин Райков апелира към всички политически сили, участващи в изборния процес да проявят градивност и конструктивност и да отстояват своите програми, проекти, виждания за начина, по който България трябва да бъде управлявана, така че да не се генерира излишно напрежение.

"От огромно значение е политическите сили да поемат своите отговорности", заяви премиерът. Според него от тях зависи да стимулират българите да гласуват, а след това да положат максимални усилия за бързо съставяне на стабилно и работещо правителство.

"Какво точно ще предизвика резултатите и дали те ще позволят бързото формиране на едно стабилно правителство, не мога да коментирам", каза още той.

Марин Райков увери, че до 9 май навсякъде ще бъдат доставени ксерокси, като са осигурени и нужните резервни тонери. Обучителни клипове за работа с тях пък вече били качени на сайта на правителството.

Премиерът съобщи още, че промените в правилата за функциониране на СДОТО в МВР са готови. Той се надява до края на работния ден да има окончателен вариант, който да бъде така подписан, че занапред да няма предпоставки за съмнения за работата на тази служба.