Сценаристите нямат шанс срещу милионите българи, сигурен е Плевнелиев

Моля да се придържаме към правилата на Изборния кодекс, призова президентът

Каквито и да са тези сценарии, нямат никакъв шанс. Колкото и да са сценаристите, те нямат никакъв шанс срещу милиони българи, които могат да дадат своя глас за бъдещето на страната. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на глас и пусна бюлетина в избирателна секция номер 6 в София.

"Най-силното оръжие, най-работещата институция в демократичната държава са изборите, другите могат и да не са перфектни, но никой не може да се изправи срещу народния глас и вот, затова използвайте оръжието си, скъпи съграждани, гласувайте", призова президентът.

Той е категоричен, че институциите в България работят.

"Служебното правителство е взело всички мерки. ЦИК излезе с ясно становище. ДАНС, МВР и прокуратурата съм сигурен, че ще стигнат докрай по отношение на притесненията и разследванията за изборни нарушения", подчерта още Плевнелиев.

"Призовавам всички политически партии и медии да се придържат към правилата на демокрацията. Вчера дадох шанс на институциите да си свършат работата, вчера уважих деня за размисъл, но не всички го направиха", заяви Плевнелиев. Той е категоричен, че няма предпоставки за свикване на КСНС. "Институциите в България работят и те ще адресират и ще посочат ако има нередности и ако някой не е спазил закона. Моля да се придържаме към правилата на Изборния кодекс. Видяхте, че прокуратурата не даде достатъчно информация по казуса, надявам се в следващите дни това да стане факт. Отново се надявам, че каквито и да са сценариите, на които и да било в тази държава, само българите могат със своя глас да ги разбият и да ги направят ненужни", коментира още Росен Плевнелиев.