Съдът заседава по дело срещу Баретата

Златомир Иванов е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици

Софийският апелативен съд ще заседава по делото срещу Златомир Иванов – Баретата. Началото на заседанието е от 10.00 часа.

Златомир Иванов - Баретата е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици. Съдебните заседания по делото бяха отложени с близо три месеца, заради стрелба по Иванов.

Златко Баретата беше прострелян на 29 януари 2013 г. сутринта на стълбите пред Съдебната палата. Той беше поразен с 4 куршума, като след това бе опериран няколко пъти. При нападението бе ранен и човек на охраната му, 43-годишният Атанас Станков, който чувайки изстрелите, започнал да стреля срещу стрелците, намиращи се в опожарения апартамент в отсрещната сграда срещу палатата.

При операцията на служители на ГДБОП през февруари беше разбита наркогрупа на Баретата, като тогава бяха арестувани 9 души, сред които и заместниците му. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества.

През април прокуратурата повдигна обвинения на Златомир Иванов и на още трима участници в организирана престъпна група, извършвала престъпления срещу данъчната система. Обвиненията не бяха предявени единствено на Иванов заради влошеното му здраве.