Орешарски ще има подкрепата ни в непопулярните мерки, обеща Бойко

Политика

21-05-2013, 10:49

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очаквам сценарий на БСП и ДПС с няколко депутата на Атака, прозря Борисов

Още днес подаваме искането за касирането на вота на изборите, заяви лидерът на ГЕРБ

Още днес ще подпишем жалбата до Конституционния съд с искане за касиране на изборите. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в първото си изказване в новото Народно събрание.

"ГЕРБ иска касиране на изброите, въпреки че е победител. Никоя победа не може да се основава върху нарушаване на закона", заяви той.

Според Борисов неговата партия недоказано е била обвинявана, че са фалшифицирани изборите.

"Ние продължаваме да бъдем първа политическа сила след четири години управление в условията на най-тежката икономическа криза. Призовавам за спиране на взаимно партийно омаскяряване. ГЕРБ няма да работи с този тон. Обръщам се към всички политически партии да положат максимални усилия и да направят същото. Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в българската политика, призова лидерът на ГЕРБ.

Политическите опоненти са си опоненти, както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези не могат, продължи той.

"Убеден съм, че ще направите правителство. Можете да разчитате на ГЕРБ за подкрепа за мерките, които трябва да се предприемат. Този, който поеме управлението сега, това е изключително смела и отговорна постъпка и трябва да има подкрепа. Пламен Орешарски ще има пълна подкрепа в непопулярните мерки, които трябва да предприеме. Политическото говорене е едно, прагматичното е, на което можете да разчитате", обеща Борисов.