Ремонтират половината бул. „Източен” (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

21-05-2013, 13:16

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Избягвайте "Гладстон"! Ремонтът започна

Нови тръби и асфалт за бул. "Никола Вапцаров" (СНИМКИ)

Сменят тръбите, слагат нови тротоари и велоалея

Ремонтът на западното платно на пловдивския булевард "Източен" започна. Официален старт на работата по отсечката дадоха кметът Иван Тотев и директорът на ВиК - Валентин Василев.

Булевард "Източен" е като вододайна зона. Тук има чести водопроводни аварии. Освен това на отделни места липсват и тротоари, а отсечката е доста натоварена, тъй като води до един от големите хипермаркети в района, изтъкна Тотев. Затова местната управа била засипана с жалби за състоянието на булеварда.

Ето че ремонтът започва. Той ще се извърши съвместно с ВиК. Този синхрон между институциите ще гарантира качествено изпълнени и устойчивост на ремонта. Заедно с пътя ще се оправи и тротоарнарната настилка. Ще бъде оставено място и за велоалея, която ще изгради с транспортния проект, който ще бъде готов до края на юни, заяви още Тотев. Градоначалникът посочи, че част от участъците са повредени от недобросъвестни шофьори, които паркират на тротоарите и ги повреждат.

От своя страна шефът на ВиК - Валентин Василев посочи, че булевард "Източен" е приоритетна зона за ремонт. По отсечката ще бъдат подменени 600 метра тръби. Новите ще са с по-голям диаметър. Ще се сменят и отклоненията към кварталната мрежа. Ще се поставят още противопожарни хидранти. Ще се повиши налягането на водата, което сега е ниско и представлява проблем по високите етажи на околните блокове.

Дейностите на ВиК ще продължат 10-15 дни. Общия срок за ремонта е 30 дни при благоприятно време. Може да има и известно забавяне, тъй като отсечката пресича топлопровод на EVN. Ремонтът струва близо 400 000 лв. "Източен" е част от лота с ул. „Гладстон”, който е на обща стойност 1,1 милиона лв, посочи още Тотев. Той изтъкна, че ще се ремонтира само западното платно на булеварда, тъй като източното е било обновено преди няколко години и е в добро състояние. Именно то ще поеме трафика по време на асфалтирането.