Любо насмете клубовете: Да се стягат, че много работа ги чака

От сега да си правят сметка, да се подготвят добре, защото им предстои нещо много трудно, предупреди селекционерът на националния отбор

Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев много сериозно предупреди клубовете да се стягат, че ги чака доста и сериозна работа. Той говори за намаляването на броя на отборите в "А" група от следващия сезон на пресконференцията преди заминаването на отбора за Япония. Националите пътуват утре сутринта, а в Страната на изгряващото слънце ще играят контрола в четвъртък с представителния тим на Япония. След това, на 4 юни, България гостува на Казахстан за втори приятелски мач.
"Към момента плановете са "А" група да е с 14 отбора. Ще се избере обаче най-доброто за клубовете и националния тим, коментира Любо Пенев. - Ще се направи програмата. А тя предполага вече и малко повечко мачове. Затова от сега всички да си знаят в клубовете и да се стягат да тренират много, за да бъдат подготвени за тези мачове и програма, които ги чакат. Отборите може да са по-малко, но тя няма да е по-лека. Напротив! Ще има много мачове на по-високо ниво между най-силните. Да се стягат, защото националният отбор също има програма. Ние гоним определени цели. Всеки от сега да си прави сметка, че му предстои нещо трудно и трябва да бъдат добре подготвени. Както клубовете не искат да изостава тяхната програма, така аз не искам да изостава програмата на националния отбор. А той е над всички - над мен, над клубовете, над футболистите, над предизентите. България за мен е най-много. Вземете дори само един футболист. Той получава най-сериозен имидж, когато играе в националния отбор".
Любослав Пенев се надява българските представители в европейските клубни турнири да не се изложат тази година. За това обаче трябва да направят сериозна подготовка, предупреди селекционерът на националите. "Имаше интересни мачове в нашето първенство. Но то вече завърши, коментира още Пенев. - Редно е във всичките тези отбори, които ще ни представят в Европа, да бъде създадена качествена организация за добро представяне. Знаем кой къде ще играе и вече е време да започнем лека-полека да да работим за увеличаване на толкова ниския коефициент на клубовете ни. Това обаче си е работа на клубовете, все пак. Силно вярвам, че тази година ще се представят добре в Европа. Пожелавам им успех".