Бивши ГЕРБери емнаха Цецо и кумеца

Всяка година губехме поне по 1.5 млрд лева от контрабанда от цигари, заяви Емил Димитров

По време на управлението на Бойко Борисов страната ни губеше всяка година поне по 1.5 млрд лева от контрабанда от цигари. В тази сума не се включват сумите от контрабандата от алкохол и горива. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров пред TV7.

Според него държавата не е пожелала да спре контрабандата и изрази готовност да сътрудничи на съдебните власти.

Емил Димитров съобщи, че от бизнесмени е разбрал, че МВР и данъчните се използват за рекет - за изземване на техния бизнес. На мен са ми казвали, че са им искали 50-70% от техния бизнес. През октомври разказах това нещо на Бойко Борисов, повтори на няколко пъти Емил Димитров.

"Арогантността при Цветан Цветанов беше очевадна. Три години говоря за кумеца на Цветан Цветанов, който участва в схеми в източване на ДДС. Казвал съм ги тези неща и на Красимир Стефанов, бившият директор на НАП. Цветанов си го направи по най-наглия начин депутат, но това няма да му помогне, защото остават документи", каза от своя страна Иван Петров, също бивш депутат от ГЕРБ.

Според него при управлението на ГЕРБ е "имало приятелски кръг". МВР по времето на Цветанов премина границата - използваше се за разчистване на вътрешни неприятели, за неудобни бизнесмени, каза още той. Иван Петров разказа и за конкретен случай с "контрабанда с десетки камиони с цигари, за които е информирал, но нещата не стигнали до никъде".