Най-накрая! Младежкият хълм грейва

Мисия Пловдив

31-05-2013, 16:39

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Непрогледен мрак цари на Младежкия хълм

Голямата радост от малкия влак

Монтират изцяло нова мрежа, започват работа след месец

След около месец ще започне ремонтът на осветлението в района на Младежки хълм. Това заяви за Plovdivutre.bg зам.-кметът Димитър Кацарски. Нужно е да се изгради изцяло нова подземна мрежа, посочи той. Ще бъдат положени канали, ще поддържат както осоветлението, така и комуникациите в района. Където е възможно ще бъдат ремонтирани старите стълбове. Ще се монтирани и нови такива.

Районът на Младежкия хълм е проблем и тема на разговор от години насам. Досега обаче така и не бе сторено необходимото. Смятаме че там трябва да се въведе ред, да се освети, хората да могат да преминават и да почиват спокойно до късно вечер. С новото осветление паркът ще е на равна нога с останалите открити зони за отдих в града, посочи инж. Кацарски.

Проекетът на Младежкия хълм е част от общата поръчка за осветление на Пловдив, която е на стойност 1,2 милиона лева. Когато се намери изпълнител, ще може да се прецени точно колко средства ще са нужни. Зоната е атрактивна. Един младежки форум има намерение да инвестира там. Ще направят спортна площадка с въжена градина и тренажори за катерене.

От община Пловдив ще се очаква да предостави терена и да подпомогне изграждането на първия етап от проекта - въжената градина и закупуване на екипировка, както и да предостави съществуващата двуетажна общинска сграда в подножието на хълма.

Предвидено е и изграждане на "еко-лагер" чрез дарения на материали и доброволен труд, устроен изцяло с екологични материали. Той ще разполага с места за 20-ина души. Бивакът ще е пригоден за провеждане на уроци на открито. Ние като цяло подкрепяме идеята. Предвиждаме и кучешка градинка, а в бъдеще може да се включи и видеонаблюдение в района, посочи още зам-кметът.