„Къртицата” нагости участниците с плъхове

Иван и Андрей надминаха себе си с предверието и изпитанието

По време на традиционния за вторниците лайф на „Къртицата” зрителите бяха предупредени от Иван и Андрей да приключат с вечерята по-бързо защото ги очакват неприятни гледки. Продукцията даже беше помислила за по-гнусливите зрители и постави предупредителен знак на екрана.

В преддверието, преди голямата битка, участниците трябваше да ядат мишки на грил. Лабораторните гризачи бяха приготвени с всичко - уши, зъби, опашки, лапи. 

За да бъде успешно преддверието "Мишки на грил", всеки трябваше да изяде по една хапка от мишка. Само един от групата имаше право да се откаже, но само при условие, че някой от останалите Участници изяде неговия "дял" от "Рататуя". Това не се наложи, тъй като гризачите на грил се усладиха на участниците и те всички се справиха със задачата. Първа от мишата вечеря си хапна фолк певицата Десислава, която е гост за седмицата преди финала на шоуто.

След тоталния успех в преддверието "Рататуй" участниците, разделени на три отбора, се изправиха пред изпитанието "Тунелът на КЪРТИЦАТА".

По един участник от всеки отбор трябваше да влезе в тесен тунел и да намери изхода, който беше затрупан с камъни. В тунела имаше глух ръкав и пясъчно препятствие, което трябваше да бъде отстранено по пътя навън. Вратата към свободата беше означена с дървена летва с флагче, която участникът трябваше да разклати, за да даде знак на съотборниците си навън, че е стигнал до финала, а те да премахнат купчината камъни, с които беше затрупан изхода.

Отборът на Рут, Марина, Велислава и Десислава не успя да се справи в оказаното време от 6 мин. и загуби 3 хил. лв., които отидоха в сметката на „Къртицата”.

Отборите на Кирил, Тодор и Гибона и Любо, Деян и Икебаната се справиха успешно и прибавиха към бюджета на групата общо 6 хил. лв.