БСП се опъна на ДПС за креслото на областния

До края на седмицата ще стане ясно името на новия губернатор на Пловдив

Няма как да стане областният управител на Пловдив да е от ДПС, категоричен бе Георги Търновалийски от БСП „Не знам кой се опитва да внуши на пловдивчани това, но няма как да се случи”, добави зам.-председателят на общинския съвет от квотата на червените. По думите на Търновалийски ДПС могат да си позволят да имат заместник, но не и техен човек да седне в креслото на областен управител.

По-рано днес Plovdivutre.bg научи, че тази вечер ДПС се събира, за да номинира свои хора за поста на областен. Още по темата четете ТУК.

По думите на Търновалийски губернаторът ще бъде пловдивчанин, подготвен, с авторитет и с качества, които отговарят на изискванията за тази длъжност. „Министерски съвет гласува и решава кой ще стане областен. Ако се прецени, че аз съм подходящият, ще се съобразя с това, но с мен не са водени разговори ”, допълни Търновалийски. До края на седмицата името на новия областен ще бъде публично.

Относно напусналия ГЕРБ Георги Игнатов и евентуалното му назначение като губернатор от друга партия, Търновалийски заяви, че не вижда вече място за него в новата Областна управа.