Заека се призна за виновен за убийството на Мирослава

Делото ще се гледа по съкратена процедура по искане на Марио Любенов

Марио Любенов, който е обвинен за отвличането и убийството на Мирослава от Перник, е направил самопризнания и признава всички факти от обвинителния акт.

Това стана ясно днес на заседанието по делото на окръжния съд в Перник.

Той поиска от съда делото да се гледа по съкратената процедура и искането му беше уважено. Разследването е събрало над 40 тома доказателства, призовани са 93-ма свидетели и са изготвени са 27 експертизи, съобщава  Дневник.

Убийството на Мирослава Николова потресе България. Тя беше отвлечена за откуп, който не бе получен. Тялото й беше открито 3 месеца по-късно. Полицията задържа двама заподозрени. Единият - Стойчо Петров-Чочо, се самоуби пред разследващите при възстановка на покушението в дома му. Другият заподозрян - Марио Любенов-Заека остана в ареста със свидетелство за психични отклонения.

Любенов е единственият обвинен за престъплението, след като другият заподозрян Стойчо Стоев-Чочо се самоуби в присъствието на висши служители на ГДБОП, ден след като трупът на девойката беше открит. На Любенов е повдигнато обвинение за отвличане на непълнолетно лице, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние и с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление.